Cursussen

Wat zijn de mogelijkheden en wat past er bij jou?

Cursussen

In de gemeente Ooststellingwerf worden een aantal cursussen aangeboden. Het is niet verplicht om een van de deze cursussen te volgen, maar het geeft jullie wel een hele goede voorbereiding op de bevalling en de kraamtijd.

Cursus borstvoeding

Gegeven door lactatiekundige Karine Akkermans. In één avond krijg je alle informatie die je nodig hebt om vol zelfvertrouwen een goede start te maken met borstvoeding. Ook wordt aandacht geschonken aan de meest voorkomende problemen bij borstvoeding. Meer informatie op de website Aanmelden via info@lactatiekundige-friesland.nl of 0516-523038.

Complete zwangerschapscursus | Gratis

Aangeboden door de gemeente Ooststellingwerf. Een complete cursus van 5 bijeenkomsten vóór en 3 bijeenkomsten ná de bevalling. Je krijgt alle ins en outs over een gezonde zwangerschap, voorbereiding op de bevalling (inclusief de beroemde MANNENAVOND!) en babymassage. Onder andere komen de fysiotherapeute, JGZ-verpleegkundige en natuurlijk jullie eigen poppenvangers aan het woord. Meer informatie of aanmelden.

Complete zwangerschapsyoga

Gegeven door Esther van den Berg. De cursus is gericht op ontspanning en het bewust leren voelen en contact maken met je kind. Dit bevordert het vertrouwen in jezelf, je lichaam, je zwangerschap en de bevalling. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben om mee te kunnen doen. Aanmelden kan via de website of info@yogastudio-dezonnegroet.nl of 0516-520844 of 06-12882012.

Aquafit

In zwembad molenduinbad in Norg AquaFit voor aanstaande moeders is één van de weinige sporten die tijdens de hele zwangerschap kan worden beoefend. De oefeningen bestaan vooral uit beweging-, ontspanning- en ademhalingsoefeningen. Elke woensdagavond van 19:45 tot 20:30 uur. Meer informatie of aanmelden, bekijk de website.

Cursus Hypnobirthing

Gegeven door Miriam Jansma. De HypnoBirthing® cursus geeft je praktische tools hoe je op zowel lichamelijk en geestelijk vlak te ontspannen. Het programma bestaat onder andere uit effectieve ademhalingen, ontspanning, visualisatie, meditatieve oefeningen, een band opbouwen met je baby, fysieke oefeningen en heel veel informatie. Aanmelden kan via de website of info@mum2b.nl of 06-55082170.

Samen bevallen

Gegeven door Anita of Eva. Een cursus voor jullie samen, in groepsverband, of individueel. De groepscursus bestaat uit 7 avonden vóór en 1 avond ná de bevalling, en wordt gegeven in Oosterwolde of Haule. Een mini cursus van 4 avonden of opfriscursus van 2 lessen is ook mogelijk. De individuele cursus van 3 avonden is altijd bij jullie thuis. Aanmelden via www.samenbevallen.nl of 06-22271655.

Fit blijven of meer bewegen?

Wil je fit blijven tijdens en na de bevalling en zoek je een zwangerschapcursus meer gericht op bewegen? Dan is Zwangerfit in Oosterwolde iets voor jou. Instromen kan vanaf 16 weken bij Fysiotherapie Oosterwolde