Huur een bevalbad

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Lees dan snel verder!

Onze praktijk

Het is mogelijk om via de vroedschap een bevalbad te huren om thuis of in het ziekenhuis in te bevallen. De kosten voor het huren van het bevalbad en het kopen van het bevallingspakket bedragen in totaal 140 euro. 

Zie bevallingsbaden.nl hoe een badbevalling precies werkt en wat de voordelen zijn van een geboorte in het water. 

Zo werkt het

In onze praktijk kun je terecht voor alles m.b.t. zwangerschap inclusief het voor- en natraject. Lees meer over:

Geef bij iemand van ons aan dat je gebruik wilt maken het bevalbad dat wij aanbieden als praktijk.

Wij zullen kijken of een bad nog beschikbaar is tijdens jouw uitgerekende periode.

Let op: De praktijk beschikt over 2 bevalbaden Zijn de baden al verhuurd in jouw uitgerekende periode dan moet er gekeken worden naar een andere optie. Hier willen wij uiteraard bij helpen.

Vanaf 36-37 weken kun jij je bevalbad bij ons ophalen. Vaak kan dit in combinatie met een afspraak. Tijdens deze afspraak wordt dan kort uitgelegd hoe het werkt en wordt je gewezen op de handleiding. Er wordt ook een huurovereenkomst getekend met een van onze verloskundigen.

Lees thuis de instructies door en zet eenmalig het bad even op om te kijken of hij niet lek is en welk kraanstuk je nodig hebt voor het vullen tijdens de bevalling. Vul het bad nog niet met water! Breek ook het bevallingspakket nog niet aan. Bij een poliklinisch bevalling is het ook belangrijk te checken dat het bad niet lek is.

Berg het bad op volgens de instructies.

Tijdens de bevalling wordt het bad opgezet zoals aangegeven in de instructies.

Na de bevalling is het belangrijk dat het bad pas wordt ingepakt als deze helemaal droog is. Ook al lijkt het bad droog, altijd even drogen met een handdoek!

Tijdens de kraamweek of meteen na de bevalling zullen wij het bad weer mee nemen. Het bevallingspakket blijft bij jou. Indien niet gebruikt dan krijg je de kosten van dit pakket terug. 

Tips

Instructie video

Birth Pool in a Box – Birthsupport is een instructie filmpje over het opzetten en opruimen van het bad.

Hou het in de verpakking

Hou het bevallingspakket in de verpakking. Mocht het zo zijn dat bevallen in bad geen optie meer is of niet is gelukt  en is het bevallingspakket onaangebroken dan nemen wij het pakket weer terug en krijg je hier ook je kosten van terug. Deze kosten bedragen 75 euro. De overige kosten ben je kwijt aan het huren van het bad.

Houd rekening met het vullen (warm water)

Denk na over welke kraan je gebruikt. Sommige beneden kranen hebben een boiler waar maar tijdelijk warm water uit komt. Hou hier rekening mee als het bad gevuld moet worden. Zet het tijdig op of kijk of de slang eventueel verbonden kan worden met de douche. Check de lengte!

Wat aanwezig moet zijn

Een bad bevalling is een extra. Dit betekend dat de overige dingen die noodzakelijk zijn voor een bevalling zoals een verhoogd bed, kraampakket en dergelijke nog steeds aanwezig moeten zijn.

Groetjes de Poppenvangers