06-52631399 info@devroedschap.nl

Over ons

Maak kennis met de verloskundigen in onze praktijk.

Petra

Hallo, ik ben Petra, geboren in 1973 en getrouwd met Kor. We hebben samen 4 kinderen, die inmiddels allemaal het huis uit zijn. Om het lege nest syndroom te voorkomen heb ik paarden, een hond en wat kippen en katten. We wonen op een heerlijk plekje net buiten Oosterwolde, waar ik in m’n vrije tijd meestal op stal te vinden ben. In 2006 ben ik in Oosterwolde komen wonen om daar samen met Annelies haar praktijk voort te zetten, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Het mooiste aan mijn beroep vind ik dat je, in die maanden dat we de zwangere en haar partner steeds beter leren kennen. Je ziet de zwangere groeien naar het moederschap -met als grote finale de bevalling- waar het iedere keer weer geweldig is om te zien dat er nieuwe ouders geboren worden!

Ik vind dat elke vrouw en haar partner recht hebben op de mooiste bevalling ooit; of dat nu thuis is of in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling, in bad of op bed; kortom; maakt niet uit als je er maar met een supergoed en trots gevoel op terug kijkt!

Iris

Hallo, ik ben Iris Lieffering en sinds oktober 2018 werkzaam als verloskundige. Sinds die tijd altijd in het mooie Friesland (Stiens en Drachten) gewerkt. 

Ik ben opgegroeid in Leeuwarden en heb gestudeerd in Groningen. Ik woon samen met mijn vriend in Drachten. Ik ben een echte zwemmer en hou van lekker buiten bezig zijn. 

Verloskundige zijn is een uniek beroep waarbij een zwangerschap en bevalling een bijzondere ervaring is. Ik vind het belangrijk om deze indrukwekkende ervaring zo goed mogelijk te laten aansluiten op de zorg die bij jou als zwangere en partner past.

Tot ziens op het spreekuur, tijdens de bevalling of in het kwaambed. Tot snel! 

 

Eliana Magna

Al van jongs af aan wist ik dat ik ‘later’ de zorg in wilde. Na de geboorte van mijn zoon wist ik het zeker, dat moest verloskunde worden. In 2014 ben ik de opleiding in Groningen gestart. Zelf ben ik moeder van twee jongens.

De weg naar het ouderschap is heel speciaal en uniek. Het is bijzonder om dit proces van dichtbij te mogen meemaken. Ik vind het speciaal om hierin een rol te  spelen op de manier die bij de ouders past, want dat is voor iedereen anders. De komst van een nieuw leven te mogen begeleiden vanaf zwangerschapswens tot het einde van het kraambed is voor mij het mooiste wat er is.

In 2021 zal ik de basiscursus echografie gaan volgen, echo’s zijn op dit moment niet meer weg te denken. Ik hoop jullie snel te leren kennen!

 

Margaret van der Toolen-Hoezen

Mijn naam is Margaret. Ik ben geboren in 1981 en opgegroeid in Oldenzaal, een leuk stadje in Twente. Ik ben getrouwd met Tomas en heb twee honden. Na een tijd in Utrecht centrum en Lelystad te hebben gewoond trok de rust en ruimte me en zijn we verhuisd naar een ontzettend mooi plekje net buiten Donkerbroek.

Voor verloskunde heb ik Voeding en Gezondheid gestudeerd aan de Wageningen Universiteit en ben ik na het conservatorium werkzaam geweest als muziek- en sportdocent. De switch naar verloskunde maakt dat ik nu het mooiste beroep van de wereld mag uitoefenen!

Het blijft bewonderingswaardig om de ontwikkeling van ouders en kind te mogen begeleiden. Ik combineer de kennis, vaardigheden en inzichten van mijn vorige opleidingen om jullie zo optimaal mogelijk door deze periode te laten gaan. Als verloskundige vind ik het ook belangrijk dat mensen zich gehoord en serieus genomen voelen.

Ik hoop jullie snel te leren kennen en wie weet zien we elkaar straks bij de geboorte van jullie kindje.

Monique

Even voorstellen; onze praktijkassistente!

Mijn naam is Monique Overwijk en ben 57 jaar jong! Ik ben getrouwd met Carlo en we hebben 2 kinderen, en inmiddels ook 2 kleindochters.

Ik woon sinds een half jaar in noordwolde.  We zijn naar Friesland verhuisd vanwege de rust en de ruimte. 

Ruim 10 jaar heb ik gewerkt als praktijk assistente bij een verloskundigenpraktijk in de randstad. Ik vind het echt super leuk om bij De Vroedschap te werken, zodat ik weer alle vrouwen die net ontdekt hebben dat ze in verwachting zijn,  kan inplannen voor hun eerste afspraak en echo, of na een controle hun vervolg afspraak willen maken.

Natuurlijk kun je ook bij me terecht voor een gezellig kletspraatje of andere zaken.

Femke Velthausz

Hallo allemaal!

Mijn naam is Femke Velthausz, ik ben 20 jaar oud en ik kom uit de stad Groningen. Op dit moment zit in het tweede jaar van de opleiding tot verloskundige. Van 8 november tot 14 januari ga ik stagelopen bij de Vroedschap. Ik heb hier erg veel zin in en ik kijk er naar uit om nieuwe dingen te zien en te leren!

De zwangerschap, bevalling en de kraamtijd is een hele unieke en mooie periode en ik vind het erg leuk om deze periode te mogen begeleiden.

Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens het spreekuur, bij de bevalling en de kraamvisites.

Mochten jullie mijn aanwezigheid echter als iets onprettigs ervaren, geef dit dan gerust bij mij of bij één van de verloskundigen aan. Ik kijk er erg naar uit om jullie te ontmoeten.

Hopelijk tot snel!