06-52631399 info@devroedschap.nl

Over ons

Maak kennis met de verloskundigen in onze praktijk.

Annelies

 Hoi, ik ben Annelies, geboren in 1977. Samen met Herman Ivo en onze 3 dochters woon ik in Oosterwolde. Als geboren Groningse kreeg ik in het jaar 2000 de kans om de verloskunde over te nemen van de huisartsen in de gemeente Ooststellingwerf.

Ik kan me voorstellen dat menig zwangere vrouw zich even achter de oren heeft gekrabd toen, zo’n piepjonge, pas afgestudeerde verloskundige aan haar bed stond.

In 2006 breidde de praktijk uit met de komst van Petra en sinds die tijd vormen we een hecht team. Zo hecht zelfs, dat zij alle 3 de zwangerschappen en bevallingen begeleidde van onze dochters!

Ik geniet ontzettend van mijn vak, natuurlijk is de baby die geboren gaat worden het hoogtepunt. De weg daar naar toe van 2 mensen die samen hun eerste kindje verwachten, of van een heel gezin dat uitkijkt naar de komst van een “nieuwe baby” is uniek. Dat je als verloskundige dit proces van zo dichtbij mag meemaken is bijzonder, dat realiseer ik me elke dag!

Daarnaast vind ik het geweldig om de Vroedschapskindjes te zien opgroeien, velen kom ik nog tegen in het dorp en menigeen daarvan rijdt inmiddels auto. De eersten zijn inmiddels zelf moeder geworden!

In mijn vrije tijd ga ik graag naar buiten met het gezin, hou ik van lezen, en van yoga.

Tot ziens bij De Vroedschap!

Petra

Hallo, ik ben Petra, geboren in 1973 en getrouwd met Kor. We hebben samen 4 kinderen, die inmiddels allemaal het huis uit zijn. Om het lege nest syndroom te voorkomen heb ik paarden, een hond en wat kippen en katten. We wonen op een heerlijk plekje net buiten Oosterwolde, waar ik in m’n vrije tijd meestal op stal te vinden ben. In 2006 ben ik in Oosterwolde komen wonen om daar samen met Annelies haar praktijk voort te zetten, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Het mooiste aan mijn beroep vind ik dat je, in die maanden dat we de zwangere en haar partner steeds beter leren kennen. Je ziet de zwangere groeien naar het moederschap -met als grote finale de bevalling- waar het iedere keer weer geweldig is om te zien dat er nieuwe ouders geboren worden!

Ik vind dat elke vrouw en haar partner recht hebben op de mooiste bevalling ooit; of dat nu thuis is of in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling, in bad of op bed; kortom; maakt niet uit als je er maar met een supergoed en trots gevoel op terug kijkt!

Iris

Hallo, ik ben Iris Lieffering en sinds oktober 2018 werkzaam als verloskundige. Sinds die tijd altijd in het mooie Friesland (Stiens en Drachten) gewerkt. Vanaf zomer 2020 zal ik de Poppevangers in Oosterwolde komen versterken. Een periode waar ik erg naar uit kijk!

Ik ben opgegroeid in Leeuwarden en heb gestuurd in Groningen. Ik woon samen met mijn vriend in Drachten. Ik ben een echte zwemmer en hou van lekker buiten bezig zijn. 

Verloskundige zijn is een uniek beroep waarbij een zwangerschap en bevalling een bijzondere ervaring is. Ik vind het belangrijk om deze indrukwekkende ervaring zo goed mogelijk te laten aansluiten op de zorg die bij jou als zwangere en partner past.

Tot ziens op het spreekuur, tijdens de bevalling of in het kwaambed. Tot snel! 

 

Maureen

Mijn naam is Maureen Knol en ik ben 24 jaar. Ik ben geboren en getogen in het Drentse dorp Ruinen. Mijn studententijd heb ik doorgebracht in het mooie Maastricht. Na het afronden van de opleiding tot verloskundige ben ik teruggekeerd naar het noorden. Vanaf augustus 2020 mag ik het team van de Vroedschap komen versterken.

Ik geniet van het werk als verloskundige. Het begeleiden van (aanstaande) ouders tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd geeft me veel voldoening. Ik vind het erg belangrijk dat ouders goed kunnen terugkijken op deze unieke periode.

In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met mijn vrienden, vriend en familie.

Ik hoop jullie snel eens te zien!