06-52631399 info@devroedschap.nl

Over ons

Maak kennis met de verloskundigen in onze praktijk.

Annelies

 Hoi, ik ben Annelies, geboren in 1977. Samen met Herman Ivo en onze 3 dochters woon ik in Oosterwolde. Als geboren Groningse kreeg ik in het jaar 2000 de kans om de verloskunde over te nemen van de huisartsen in de gemeente Ooststellingwerf.

Ik kan me voorstellen dat menig zwangere vrouw zich even achter de oren heeft gekrabd toen, zo’n piepjonge, pas afgestudeerde verloskundige aan haar bed stond.

In 2006 breidde de praktijk uit met de komst van Petra en sinds die tijd vormen we een hecht team. Zo hecht zelfs, dat zij alle 3 de zwangerschappen en bevallingen begeleidde van onze dochters!

Ik geniet ontzettend van mijn vak, natuurlijk is de baby die geboren gaat worden het hoogtepunt. De weg daar naar toe van 2 mensen die samen hun eerste kindje verwachten, of van een heel gezin dat uitkijkt naar de komst van een “nieuwe baby” is uniek. Dat je als verloskundige dit proces van zo dichtbij mag meemaken is bijzonder, dat realiseer ik me elke dag!

Daarnaast vind ik het geweldig om de Vroedschapskindjes te zien opgroeien, velen kom ik nog tegen in het dorp en menigeen daarvan rijdt inmiddels auto. De eersten zijn inmiddels zelf moeder geworden!

In mijn vrije tijd ga ik graag naar buiten met het gezin, hou ik van lezen, en van yoga.

Tot ziens bij De Vroedschap!

Petra

Hallo, ik ben Petra, geboren in 1973 en getrouwd met Kor. We hebben samen 4 kinderen, die inmiddels allemaal het huis uit zijn. Om het lege nest syndroom te voorkomen heb ik paarden, een hond en wat kippen en katten. We wonen op een heerlijk plekje net buiten Oosterwolde, waar ik in m’n vrije tijd meestal op stal te vinden ben. In 2006 ben ik in Oosterwolde komen wonen om daar samen met Annelies haar praktijk voort te zetten, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Het mooiste aan mijn beroep vind ik dat je, in die maanden dat we de zwangere en haar partner steeds beter leren kennen. Je ziet de zwangere groeien naar het moederschap -met als grote finale de bevalling- waar het iedere keer weer geweldig is om te zien dat er nieuwe ouders geboren worden!

Ik vind dat elke vrouw en haar partner recht hebben op de mooiste bevalling ooit; of dat nu thuis is of in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling, in bad of op bed; kortom; maakt niet uit als je er maar met een supergoed en trots gevoel op terug kijkt!

Kelly

jn naam is Kelly Wietsma, ik ben 23 jaar en werk sinds 2019 bij deze superleuke praktijk in het mooie Friesland!

Wat ik zo mooi vind aan het verloskundig beroep is het contact dat ik heb met jullie en jullie partners. Hoe bijzonder is het om deel te mogen uitmaken van één van de meest prachtige momenten in het leven van jullie? Ik voel me nog steeds vereerd en ben blij dat ik jullie kan steunen tijdens deze periode.

Naast veel mooie popjes vangen in Oosterwolde ben ik ook bijna elke zondag te vinden op het voetbalveld in Darp en Steenwijk. Zelf kom ik uit Darp en voetbal ik daar en mijn vriend Klaas-Jan in Steenwijk, hij heeft op zondag natuurlijk ook een beetje support nodig, net zoals jullie dat nodig hebben tijdens de bevalling! Zo kan ik dat iedere zondag goed oefenen ha ha ha. Als ik dienst heb slaap ik in het prachtige appartement boven de praktijk, ik ben dus altijd in de buurt als jullie me nodig hebben! 

Verder spreek ik graag af met vrienden en vriendinnen, ben ik vaak te vinden bij mijn familie en drink ik af en toe een wijntje in het weekend terwijl ik terugkijk op de prachtige popjes die ik in die week heb gevangen. Dat laatste geeft mij weer energie voor de volgende dienst!

Lieke

Mijn naam is Lieke van Dam en vanaf 16 maart tot 5 juni loop ik mijn eindstage bij De Vroedschap in Oosterwolde. Twee jaar geleden heb ik hier ook stage mogen lopen en dat is mij toen ontzettend goed ‘bevallen’; gezellige verloskundigen, maar vooral ook een leuke en nuchtere groep zwangeren!

Ik ben geboren in Warns, dus je zou ook Fries met mij kunnen spreken. Voordat ik verloskunde ben gaan studeren, was ik laborant. Na lang twijfelen ben ik toch op mijn 23e begonnen met de opleiding tot verloskundige; tot nu toe de beste keuze ooit gemaakt! Ik geniet ervan om zwangeren te begeleiden en vertrouwen te kunnen geven bij een bevalling.  Het moment dat je ’s nachts na een bevalling weer naar huis rijdt en dan als één van de weinigen weet wat voor wonder er zojuist heeft plaatsgevonden: fantastisch!

Nu ben ik 27, woon ik samen in Groningen en hoop ik in de zomer te kunnen afstuderen. In Groningen geniet ik nu nog van het stadsleven (terrasjes, shoppen), maar ik zie er ook naar uit om straks weer terug te gaan naar Friesland en dan als verloskundige aan de slag te kunnen gaan.