Over ons

Maak kennis met de verloskundigen in onze praktijk.

Petra

Hallo, ik ben Petra, geboren in 1973 en getrouwd met Kor. We hebben samen 4 kinderen, die inmiddels allemaal het huis uit zijn. Om het lege nest syndroom te voorkomen heb ik paarden, een hond en wat kippen en katten. We wonen op een heerlijk plekje net buiten Oosterwolde, waar ik in m’n vrije tijd meestal op stal te vinden ben. In 2006 ben ik in Oosterwolde komen wonen om daar samen met Annelies haar praktijk voort te zetten, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Het mooiste aan mijn beroep vind ik dat je, in die maanden dat we de zwangere en haar partner steeds beter leren kennen. Je ziet de zwangere groeien naar het moederschap -met als grote finale de bevalling- waar het iedere keer weer geweldig is om te zien dat er nieuwe ouders geboren worden!

Ik vind dat elke vrouw en haar partner recht hebben op de mooiste bevalling ooit; of dat nu thuis is of in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling, in bad of op bed; kortom; maakt niet uit als je er maar met een supergoed en trots gevoel op terug kijkt!

Iris

Hallo, ik ben Iris Lieffering en sinds oktober 2018 werkzaam als verloskundige. Sinds die tijd altijd in het mooie Friesland (Stiens en Drachten) gewerkt.

Ik ben opgegroeid in Leeuwarden en heb gestudeerd in Groningen. Ik woon samen met mijn vriend in Drachten. Ik ben een echte zwemmer en hou van lekker buiten bezig zijn.

Verloskundige zijn is een uniek beroep waarbij een zwangerschap en bevalling een bijzondere ervaring is. Ik vind het belangrijk om deze indrukwekkende ervaring zo goed mogelijk te laten aansluiten op de zorg die bij jou als zwangere en partner past.

Tot ziens op het spreekuur, tijdens de bevalling of in het kwaambed. Tot snel!

Christina

Mijn naam is Christina Doorn, 23 jaar, en ik wil mij graag aan jullie voorstellen als de nieuwe poppenvanger van de Vroedschap. Vanaf oktober mag ik met mijn passie en plezier het team komen versterken als verloskundige. Ik vind het een voorrecht dat ik steeds weer opnieuw een rol mag spelen in de bijzondere periode richting het
ouderschap. Voor velen van jullie zal ik nog een onbekend gezicht zijn. Ik ben opgegroeid in het Drentse Hoogeveen, kom
uit een gezin van zes meiden en ben inmiddels de derde verloskundige van het stel. Mijn man Ruud en zoontje Abel van net één jaar oud zijn de twee grote liefdes in mijn leven en samen wonen wij op dit moment nog in Groningen. Naast mijn werk kan ik enorm genieten van tijd met mijn gezin, familie en vrienden, kom ik tot rust door te wandelen in de natuur en hou ik van sporten (lees: wedstrijdzwemmen).

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten!

Monique

Even voorstellen; onze praktijkassistente!

Mijn naam is Monique Overwijk en ben 57 jaar jong! Ik ben getrouwd met Carlo en we hebben 2 kinderen, en inmiddels ook 2 kleindochters.

Ik woon sinds een half jaar in noordwolde.  We zijn naar Friesland verhuisd vanwege de rust en de ruimte. 

Ruim 10 jaar heb ik gewerkt als praktijk assistente bij een verloskundigenpraktijk in de randstad. Ik vind het echt super leuk om bij De Vroedschap te werken, zodat ik weer alle vrouwen die net ontdekt hebben dat ze in verwachting zijn,  kan inplannen voor hun eerste afspraak en echo, of na een controle hun vervolg afspraak willen maken.

Natuurlijk kun je ook bij me terecht voor een gezellig kletspraatje of andere zaken.

Karlijn

Hallo allemaal,

Ik ben Karlijn, 23 jaar en tweedejaars student aan de Verloskunde Academie in Groningen. Van 8 november tot en met 13 januari loop ik stage bij de Vroedschap. Jullie zouden mij tegen kunnen komen tijdens spreekuren, de bevalling en/of tijdens kraamvisites.

Stel, jullie vinden het onprettig dat ik hierbij aanwezig ben, geef dit dan gerust aan bij mij of bij een van de ander verloskundigen. Ik kijk ernaar uit om aan de stage te beginnen en jullie te ontmoeten!

Hopelijk tot snel!
Karlijn

(Oh ja, jullie kunnen mij herkennen aan mijn krullen);)