Cursussen

In de gemeente Ooststellingwerf worden een aantal cursussen aangeboden. Het is niet verplicht om een van de deze cursussen te volgen, maar het geeft jullie wel een hele goede voorbereiding op de bevalling en de kraamtijd.

In onze praktijk

In de omgeving

  • Cursus zwangerschapsyoga, gegeven door Esther van den Berg. De cursus is gericht op ontspanning en het bewust leren voelen en contact maken met je kind. Dit bevordert het vertrouwen in jezelf, je lichaam, je zwangerschap en de bevalling. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben om mee te kunnen doen. Aanmelden kan via http://kinderyoga-dezonnegroet.nl/zwangerschapsyoga of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0516-520844 of 06-12882012.
  • AquaFit voor aanstaande moeders is één van de weinige sporten die tijdens de hele zwangerschap kan worden beoefend. De oefeningen bestaan vooral uit beweging-, ontspanning- en ademhalingsoefeningen. Elke woensdagavond van 19:45 tot 20:30 uur. Meer informatie of aanmelden? http://www.laco.eu/oosterwolde/zwemmen/zwangerschapszwemmen 
  • Cursus hypnobirthing, gegeven door Miriam Jansma. De HypnoBirthing® cursus geeft je praktische tools hoe je op zowel lichamelijk en geestelijk vlak te ontspannen. Het programma bestaat onder andere uit effectieve ademhalingen, ontspanning, visualisatie, meditatieve oefeningen, een band opbouwen met je baby, fysieke oefeningen en heel veel informatie. Aanmelden kan via http://www.mum2b.nl/hypnobirthing/ of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-55082170.
  • Cursus Samen Bevallen, gegeven door Anita van der Meij. Een cursus voor jou en je partner samen, in groepsverband, of een individuele cursus. De groepscursus bestaat uit 9 avonden vóór en 1 avond ná de bevalling, en wordt gegeven in Makkinga. De individuele cursus, van minimaal 3 avonden, is altijd bij jullie thuis. Aanmelden via www.samenbevallen.nl of 0516- 441373.
  • Wil je fit blijven tijdens en na de bevalling en zoek je een zwangerschapcursus meer gericht op bewegen? Dan is Zwangerfit in Haulerwijk iets voor jou. Instromen kan vanaf 16 weken. Zie www.fysiotherapiegoren.n