Bevalling

Natuurlijk het hoogtepunt waar jullie al heel wat maanden naar uitkijken, maar vaak toch ook erg spannend. De verloskundigen van De Vroedschap geloven erin dat een goede begeleiding van jou en je partner de bevalling ten goede komt en hiervoor spannen we ons dan ook maximaal in.
Iedere vrouw en iedere bevalling is uniek en vereist een andere, persoonlijke begeleiding. Mits medisch verantwoord, kun je bij ons bevallen op de manier die het beste bij je past.
Al ruim 15 jaar vinden de meeste bevallingen binnen onze praktijk thuis plaats, maar mocht je dat willen dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een poliklinische bevalling in één van de ziekenhuizen van Heerenveen, Assen of Drachten. Jouw eigen verloskundige begeleid je dan bij je bevalling in het ziekenhuis. 

Mocht er tijdens de bevalling een complicatie optreden waardoor een thuisbevalling niet meer mogelijk is, dan gaan we met jou en je partner naar het ziekenhuis en beval je onder leiding van een gynaecoloog. Dit noemen we een medische indicatie.